Hvala Vam što ste došli na naše stranice i tako nam dopustili da Vam prezentiramo našu ponudu za Vaš idealan odmor.
Otok Ugljan je sastavni dio zadarskog arhipelaga i ujedno najbliži otok kulturnom i gospodarskom centru županije - gradu Zadru od kojeg ga dijeli samo nekoliko NM.
Otok ima sedam naselja od kojih je mjesto Ugljan prostorno najveće i nalazi se na njegovom sjeverozapadnom dijelu koje zbog svojih reljefnih karakteristika ima najviše sunčanih sati na cijelom zadarskom akvatoriju.
U različitim kutcima i mnogobrojnim uvalama smjestilo se devet ( Čeprljanda, Lučino Selo Batalaža, Sušica, Gornje Selo, Muline, Guduće, Fortoština, Varoš ) idiličnih malih dijelova koji zajedno tvore cjelinu mjesta Ugljana. Tu obitava oko 1000 stanovnika koji uglavnom žive od poljoprivrede, ribarstva i turizma.


U rimsko doba otok Ugljan je bio prilično gusto naseljen, osobito u svom SZ dijelu, gdje su pronadjeni brojni ostaci antičkih gradjevina.
Sva današnja naselja osnovana su u srednjem vijeku. Otok je u prošlosti mijenjao ime (Insula Corano, Lucorani, Cuclize), a danasnji naziv javlja se prvi put 1325. godine.

Večini Ugljanaca poznate su na nekoliko mjesta zidine u moru (Muline i uvala Cinta itd.). Oni pričaju da su te zidine davnih građevina uslijed potresa dospjele pod more. Ugljanci govore o potonulome gradu u Mulinama.
U ovakvim geološkim uvjetima u Ugljanu su nastale dvije pecine i to pecina kod zaljeva Prtljug i Vela karinja jama. Na cijelom otoku ukupno ima šest pećina.